Khas untuk kaum wanita geng plus size yang suka melancong

Dah Puas Pusing Satu kedai Cari Baju Sejuk Saiz Besar Tapi Masih Belum Jumpa ?

Jangan bimbang….. sebab saya dah sediakan dah untuk anda.

 

” Dah puas saya cari baju sejuk yang ada saiz besar tapi susah sangat nak dapat .
Bila akak kata akak ada jual baju sejuk plus size yang sampai saiz 6XL terus saya nak .”

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

 

Hai saya Rahimah

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Saya seorang peniaga dalam talian . Secara ringkasnya saya suka travel musim sejuk macam anda jugak.

 

Rasa teruja bila dapat memegang salji kali pertama. Ye la salji mana nak turun kat Malaysia ni.

 

Tapi satu je masalah dia bila nak travel tengok salji ni . Anda kena pakai baju musim sejuk. Separuh orang panggil thermal wear separuh lagi sebut  long john!

 

Ini bukan jaket ye sebab baju musim sejuk ni kena pakai di dalam sebelum pakai baju biasa.

 

Baju sejuk long john ni bukan boleh dapat senang-senang macam beli blaus. Kalau baju musim sejuk saiz biasa pun susah nak cari inikan pulak baju sejuk saiz besar .

 

Kalau jumpa pun harganya memang boleh buat anda garu kepala beberapa kali. Itu belum campur dengan winter coat , kasut, stokin dan segala macam  aksesori lagi.

 

Tapi jom tinggalkan sekejap masalah tu dan baca dulu cerita tentang Puan Hamidah ni.

 

Puan Hamidah ni pelanggan saya. Beliau suka travel dengan kawan-kawan tempat kerja. Sekejap ke Korea sekejap ke Sydney.

 

Best kan kalau dapat jadi macam Puan Hamidah ? Tapi ada jugak yang tak best rupanya .

 

Kenapa pulak ?

 

Katanya …….

” Saya badan besar kak . Susah nak cari baju sejuk saiz saya. Dulu ada saya jumpa jugak tapi paling besar pun saiz 3XL saya tak muat. Material baju sejuk plus size kat kedai tu saya tengok  pun tak memeri..rasa keras dan  tak selesa bila kita nak duduk atau bergerak . Bila akak kata ada baju sejuk saiz besar sampai 6Xl terus saya nak.

 

Masa Puan Hamidah beritahu saya masalah dia, saya terfikir nak bantu beliau. Kebetulan masa tu saya tengah nak buat promo untuk bagi customer test baju sejuk size besar yang saya jual. Saya terus pos baju sejuk long john saiz 6XL pada beliau.

Kenapa Saya Beri Baju Sejuk Plus Size Tu Percuma Je ?

 

Untuk kes Puan Hamidah ni saya bagi beliau test secara percuma sebab saya nak beliau betul-betul yakin yang saya memang ada sediakan baju sejuk saiz besar yang beliau cari. Katanya susah nak cari baju sejuk long john yang ada saiz besar yang muat dengan saiz dia.

 

Satu lagi kalau orang yang badan  plus size ni dia risau kalau baju yang di beli di online ni tak muat di pakai. Ye la beli kat online mana dapat nak cuba nak belek-belek ye tak? Nanti tak muat rugi je kan ?

 

Tapi saya tak nak cerita panjang-panjang .

 

Bila Puan Hamidah ni agak-agak dah balik bercuti saya gatalkan tangan saya nak call nombor talipon beliau.

 

Seriau jugak kalau baju sejuk longjohn yang saya beri dulu tak muat di pakai. Berat puan ni lebih kurang 90 ++kg . Kalau tak muat matilah saya kena maki. Tapi saya gagahkan jugak tekan nombor handphone beliau .

 

Tau apa puan ni cakap kat saya ?

” Baju yang akak bagi hari tu memang muat dengan badan saya. Masa kat Sydney hari tu dengan kelam kabut kawan ada masalah visa jaket dengan glove saya tertinggal. Tapi dah sampai sana kawan-kawan pelik sebab saya sempoi je pakai baju t-shirt lengan panjang pergi jalan-jalan. Suhu masa tu 10 celcius saya rileks je kak sebab baju tu dah cukup panas untuk saya.  Kawan tanya tak sejuk ke ?  Saya kata tak. Saya tunjuk baju sejuk plus size  yang saya pakai kat dalam t- shirt tu kat kawan-kawan saya . “

 

Panjang lagi sebenarnya cerita saya dengan Puan Hamidah ni sebab kami berbual lebih setengah jam juga . Tapi saya simpan dulu cerita yang lain.

 

Sebab yang penting sekarang ialah bagaimana anda juga boleh tarik nafas lega . Kalau anda juga sedang menghadapi masalah yang sama macam Puan Hamidah anda dah tak perlu risau lagi.

 

Izinkan saya perkenalkan baju sejuk saiz besar atau long john yang telah di gunakan oleh Puan Hamidah serta ratusan pelanggan wanita saya yang lain.

Baju sejuk saiz besar @ longjohn khas untuk wanita plus size

 

Tak Takut Rugi Ke Kau Bagi Harga Murah-Murah Macam Ni ?

 

Kawan saya terkejut bila saya kata saya jual baju sejuk long john saiz besar ni sepasang  RM139 je. Katanya baju sejuk plus size  macam ni kat luar mau RM 300 – RM 400 sepasang. 

Ini sebabnya :

  • Kalau tak muat tukar je . Itu jaminan saya. Nombor handphone saya bagi supaya orang senang nak contact saya. Tekan je 0111 872 9342 insyaallah saya mesti layan.
  • Saya pun nak pastikan customer saya tak ada masalah masa travel nanti. Biasanya saya akan consult dulu customer saya tips cara nak pakai baju musim sejuk supaya mereka selesa kalau mereka tanya.

 

Ini anda kena faham sebab jika anda tak biasa travel masa musim sejuk, anda mungkin tersalah pilih saiz baju. Baju sejuk long john ni kita kena pakai ngam-ngam dekat badan.

 

Tak nak longgar tak nak ketat sangat sampai tak boleh bernafas. Jadi biasanya saiz baju sejuk plus size yang saya rekemen tu dah ikut saiz yang fit dengan badan anda.

 

Janganlah sebab kita badan plus size jadi kita ambik saiz paling besar sebab segan nak pakai baju fit- fit.

 

Baju sejuk long john ni pakai kat dalam je. Bukan ada siapa nampak pun. Jadi pakai yang bila kita sarung tak rasa ketat dan tak longgar. Biar melekap di badan .

 

Bila melekap hawa sejuk tak dapat nak tembus ke badan kita. Barulah kita selesa . Lepas tu baru kita sarung lapisan baju musim sejuk yang lain pulak.

 

Mudah cerita tengok dulu saiz kat sini sebab saya dah siapkan satu satu ikut anggaran berat anda .

Saiz Biasa Baju Anda Anggaran Berat Saiz Cadangan Untuk Anda
S  –  M 40 kg  – 50 kg XL 
M – L 50 kg – 60 kg 2XL
L – XL 60 kg -70 kg 3XL
XL – 2XL 70 kg – 80 kg 4XL
2XL – 3XL 80 kg – 90 kg 5XL
3XL – 4XL 90 kg – 100 kg 6XL

Anda Untung Saya Rugi !

Biarlah saya rugi .

Nak kata saya apa pun pun tak pe sebab jual baju sejuk saiz besar atau long john plus size  ni dengan harga RM 139 je sepasang.

Silap haribulan saya bagi sekali dengan sarung tangan touch screen percuma ! Harga sarung tangan ni saja dah RM 32.90 sepasang.

 

 

Itu pun kalau stok saya masih ada lagilah. Kalau masa dapat parcel tu tak ada jangan marah saya pulak sebab sarung tangan ni pun limited.

 

Yang cepat ambik peluang je yang dapat. Yang penting matlamat saya nak bantu anda geng plus size dapat travel dengan selesa.


Baju sejuk saiz besar @ longjohn khas untuk wanita plus size

Saya Beri Tawaran Best Punya !

 

Kini anda dah tak perlu susah hati terpaksa pinjam baju kawan atau pakai baju suami lagi . Anda dah boleh miliki baju sejuk long john saiz besar kepunyaan anda sendiri.

 

Kalau ikutkan, saya mesti caj anda RM 171.90 untuk setiap pasang baju ni ……

 

Baju sejuk saiz besar RM 129
Sarung tangan touch screen percuma  RM 32.90
Poslaju RM 10

Total RM 171.90

 

Tapi anda hanya perlu laburkan RM 139 SAHAJA .

 

Bagaimanapun…….offer ni tak dapat, kalau anda sendiri tak ‘ take action ‘.

 

Paling mudah klik je butang tempahan kat bawah ni untuk guna borang online. Bukan apa takut kalau tak sempat wsap stok baju pulak dah habis.

 

 

Anda Ada Soalan Atau Masih Perlukan Bantuan?

 

Call atau wsap saya di talian 0111 – 872 – 9342  sekarang dan saya akan berusaha bantu anda untuk buat keputusan terbaik

Yang Benar,

Rahimah Majid
Penggemar Winter Travel @ Usahawan baju sejuk

 

PS : Nak pergi bercuti musim sejuk mesti buat persediaan yang rapi supaya kita selesa dan enjoy .

PPS : Harga baju sejuk plus size ni berpadanan dengan kualitinya. Jika anda ragu-ragu saya nasihatkan jangan beli.

PPPS : Jika anda lambat tempah stok baju ini mungkin lambat lagi nak re-stok

 

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini