Tentang Saya

 

RAHIMAH-IN-AMSTERDAM

Hai ! Saya Rahimah .

Saya pasti anda sampai di sini kerana anda suka nak jalan-jalan ke negara orang lebih -lebih lagi waktu musim sejuk.

Bercuti ketika musim sejuk sering menjadi pilihan saya kerana :

  • Kita dapat tengok negara orang 4 musim  dengan lebih dekat.
  • Kita dapat bercampur dan berbual buat dengan masyarakat tempatan.
  • Kita dapat rasa sendiri macam mana keadaan musim sejuk tu sebenarnya
  • Kita dapat la merasa pakai dengan jaket dan boot yang kita teringin nak pakai he he
  • Kita dapat pegang dan berguling atas di atas salji ( yang ni kat Malaysia tak ada )

 

Negara mana saya dah pergi ?

Kalau negara tu besar. Memang suku pun tak dapat cover lagi . Bila ada kesempatan saya cari negara yang saya suhunya sejuk-sejuk belaka.

Bukan apa sebab saya malas bawa baju banyak-banyak. Jadi saya pilih yang perlu bawa sikit je dan sentiasa rasa sejuk dan nyaman.

Destinasi percutian 4 musim yang saya sempat jejak pun tak la banyak. Antaranya ….

2012 – Backpack ke  Amsterdam , Brussels, London dan Paris.

2015 – Backpack ke Amsterdam lagi sekali sebab tempat tu sangat cantik

2016 – Trip winter sonata di Seoul

2017 – Backpack ke Tokyo

amsterdam brussels

                 Amsterdam, Netherland                                                                               Brussels, Belgium

london paris

       London, United Kingdom                                                                                   Paris, France

japan seoul

       Lake Kawaguchiko, Japan                                                                     Dragon Peak , South Korea

Kenapa saya bina laman web ni ?

Tak banyak kan negara saya pergi ? Tapi melalui pengalaman survive di musim sejuk di beberapa negara 4 musim tu buat saya terfikir nak kongsi apa yang saya boleh bantu terutama yang baru pertama kali ke luar negara.

Kalau dah musim sejuk mesti anda nak tau juga serba sedikit persediaan apa yang anda kena pakai betul tak ?

Jadi saya bina laman web ini supaya anda tahu bagaimana pentingnya memakai pakaian musim sejuk yang betul. Pakaian asas adalah paling utama sebelum anda ke mana-mana .

Tidak kira berapa tebal baju luar anda pakai tetapi jika pakaian asas anda salah pasti anda akan rasa tak selesa !

Jadi jika anda nak saya bantu cara lebih selesa dan warm ketika bercuti di musim sejuk , saya ada sediakan E-book ” 5 Panduan Pemakaian Di Musim Sejuk Anda boleh dapatkan ebook tersebut secara percuma dengan mengisi nama dan email address anda melalui borang yang saya berikan ini

 


Sedikit info mengenai saya.

Saya seorang usahawan dalam talian sepenuh masa yang memasarkan pakaian serta aksesori percutian musim sejuk. Jika saya tidak ke mana-mana , saya fokus menguruskan kedai dalam talian saya seperti biasa.

Kedai dalam talian saya yang menyeluruh anda boleh lihat di sini. Bagaimanapun kadangkala penerangan yang lebih jelas adalah sangat perlu sebelum anda menempah.

Jika anda bakal travel semasa winter tak lama lagi boleh dapatkan khidmat nasihat dari saya. Insyaallah saya cuba berikan yang terbaik mengikut pengalaman saya sendiri.

Selamat bercuti 🙂

Rahimah Majid
0111-872- 0342