Kepada wanita yang baru pertama kali nak travel pada musim sejuk

Puan Balqis
( Bercuti Di Melbourne pada suhu antara 7-11 celcius )

Baju sejuk tu memang muatlah ! Selesa sangat

” Alhamdulillah seronok holiday sana . Baju sejuk tu memang muatlah ! Selesa sangat. Socks dan glove pun best. Dok pakai yang every day tak pakai socks lain eventhough bawak extra. Tahun depan nak cuba ke  Korea atau Jepun. Kalau perlukan lagi baju sejuk for sure akan beli baju dari u ye .”

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

Rakan yang saya hormati ,

Jika anda sedang tercari-cari cara supaya anda tidak menggigil kesejukan di negara orang ketika sedang bercuti, apa yang bakal anda baca selepas ini mungkin akan menjadi pesanan yang sangat penting untuk anda.

 

Tetapi Sebelum itu , Baca Penafian ini :

Sila faham hasil tindalan saya tidaklah  tipikal. Saya tidak bermaksud anda akan meniru cara saya kerana hasilnya mungkin berbeza.

 

Terus terang saya katakan saya menyukai musim sejuk dan saya mendapat manafaat dengan kegemaran saya itu. Jadi saya mempunyai sedikit pengalaman mengamalkan cara pemakaian ketika di musim sejuk selepas beberapa kali bercuti di negara orang.

 

Orang yang baru pertama kali nak travel di musim sejuk seperti anda yang sedang membaca tulisan saya ini mungkin akan mendapat sedikit panduan dari pengalaman saya  ini. Saya menggunakan rujukan ini sebagai contoh sahaja.

 

Keputusan anda akan berbeza dan bergantung kepada banyak faktor … termasuk tetapi tidak terhad kepada ketahanan badan, suhu dan ‘ real feel ‘ satu-satu lokasi dan material pakaian musim sejuk anda yang lain.

 

Semua yang kita harapkan memerlukan risiko serta usaha , kesanggupan dan tindakan . Jika anda tidak bersedia menerima apa yang saya maksudkan , sila JANGAN DAPATKAN BAJU SEJUK INI.

 

Dengan itu … biarkan saya tunjukkan baju sejuk wanita yang saya maksudkan….

 

 

 

Apa sebenarnya yang anda dapat ?

 

Baju sejuk yang sangat selesa di pakai ketika suhu musim sejuk yang rendah kerana ada lapisan ‘ fleece ‘ di bahagian dalam . Fleece merupakan alternatif kepada bulu binatang ( biasanya sangat mahal ) yang berkesan untuk memerangkap haba supaya kita sentiasa rasa selesa.

 

Sepasang baju sejuk wanita yang mudah di sarung dan tak tersangkut-sangkut  ketika anda memakai lapisan pakaian musim sejuk yang lain. Ia tidak sama dengan mana-mana baju sejuk perempuan yang pernah  anda pakai atau lihat di pusat membeli belah atau kedai talian yang lain. Pandangan mata kasar ia mungkin kelihatan serupa tetapi material yang di gunakan mungkin berbeza

 

Dan baju sejuk ini tidak mengganggu pergerakan anda kerana materialnya sangat lembut . Ia melekap dan memeri mengikut bentuk badan anda tidak seperti sesetengah baju sejuk yang terasa keras kejung dan tidak selesa ketika kita cuba bangun atau duduk .

 

Baju sejuk wanita ini juga tidak berbau walaupun anda memakainya secara berterusan selama beberapa hari. Kita mungkin juga berpeluh ketika berjalan- jalan tetapi peluh kita akan di serap oleh sejenis bahan serap peluh iaitu ‘ modal ‘ yang meluas di gunakan dalam teknologi pembuatan baju di Eropah.

 

Walaupun anda mungkin mencucinya beberapa kali, kain baju sejuk ini tak mengecut  dan mengekalkan bentuknya. Oleh kerana ia tahan lasak baju sejuk ini mempunyai ciri-ciri ‘ premium ‘ dan anda boleh memakainya berkali-kali dalam percutian anda yang akan datang.

 

 

Apa akibat jika anda tidak memakai baju musim sejuk yang betul ?

 

Saya bukanlah nak menakut-nakutkan anda tetapi jika anda mengabaikan cara pemakaian baju musim sejuk yang betul , percutian anda boleh bertukar menjadi  sebuah mimpi yang ngeri.

Biar saya tanya anda dulu. Aircond dekat office anda tu anda boleh tahan tak ? Kalau suhu aircond di pejabat 18 celcius pun dah tak tahan , bayangkan macam mana pulak kalau kena yang – 14 celcius ?

Suhu macam tu kalau anda tak pakai baju sejuk yang betul anda mungkin akan …

 

rasa sangat tak selesa terutama bila angin sejuk mula bertiup…. lagi rasa menggigil (jangan main-main )

tapak tangan , jari , kaki boleh  rasa kebas-kebas macam terendam dalam air batu.

kena gatal-gatal di seluruh badan , selesema, bibir merekah, sakit tekak , demam atau jatuh sakit

mood bercuti jadi terganggu

 

Mahukah anda yang telah habis beribu ringgit kumpul duit nak travel tapi  hanya terperap dalam bilik hotel ?

Tidakkah anda rasa rugi  bila orang lain berseronok  sedangkan anda hanya memandang dari jauh sahaja ?

 

 

Kenapa kena pakai baju sejuk ?

 

Apa sebenarnya Baju Sejuk ni ?

Ianya adalah sejenis pakaian terbaik yang mesti di pakai ketika musim sejuk. Ada orang panggil base layer, ada orang panggil thermal wear atau longjohn . Sama je sebenarnya.

 

Tanpa memakai baju musim sejuk yang asas ini di musim sejuk terutamanya ketika berada di luar , kita mungkin terpaksa memakai baju antara 5 hingga 7 lapis tebalnya dan ini sememangnya amat menyusahkan.

 

Dengan memakai baju ini sebelum memakai lapisan baju yang lain,  ia boleh bantu kekalkan suhu panas badan. Atas sebab itulah maka anda perlukan baju sejuk yang betul dan sesuai untuk menampung suhu yang sejuk melampau ini.

 

5 kriteria penting yang sepatutnya ada pada baju sejuk 

 

Mampu mengawal suhu agar kita sentiasa rasa ‘ warm’ dan selesa walaupun tidak memakai lapisan baju yang tebal

 

Melekap dan’ fit’  terhadap semua bahagian sendi  bagi menghalang udara sejuk  dari masuk ke dalam badan terutamanya ketika melakukan aktiviti di luar rumah.

 

Harganya tidak terlalu  mahal walaupun ianya tahan lasak

 

Ringan dan tidak mengganggu pergerakan

 

Menyerap peluh dan mengelak dari rasa sejuk ketika musim sejuk

 

Kenapa saya berkata begitu ? Kita belum berkenalan ?

Siapa saya ?

 

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

 

Sebelum itu biar saya perkenalkan diri saya dulu. Hai saya Rahimah seorang usahawan baju musim sejuk yang gemar travel ke luar negara .Memang anda tak kenal saya sebab saya bukan seorang selebriti.

 

Sejak tahun 2012 saya suka ke luar negara pada pada musim sejuk. Dari situ saya belajar mengetahui perbezaan musim sejuk antara sesebuah negara dengan negara yang lain.

 

Saya dapati suhu musim sejuk sesebuah negara tidak sama. Sejuk di Australia tidak sama dengan suasana sejuk di Korea dan Jepun. Begitu juga suhu sejuk di negara-negara Eropah Utara seperti Finland, Norway tak sama dengan sejuk di Italy atau France  kerana kedudukan geografi mereka yang berbeza.

 

Oleh itu saya membuat keputusan untuk berkongsi pengalaman supaya saya dapat membantu anda menikmati percutian musim sejuk anda nanti dengan lebih selesa dan berbaloi.

 

 Badan Saya Besar. Ada Ke Saiz Baju Untuk Saya ?

 

Saya faham orang Malaysia ni memang ramai yang besar- besar . Nak dapat baju plus size pakai hari-hari pun susah inikan pulak baju sejuk ! Tapi kalau setakat 100 kg insyaallah baju sejuk ni memang untuk anda .

 

 

Puan Hamidah Begum
Bercuti Di Sydney ketika suhu anggaran 10 Celcius 

 bila akak kata ada baju musim sejuk saiz besar sampai 6XL terus saya nak

“Baju sejuk tu memang sedap pakai kak. Melekap je kat badan. Nak duduk selesa nak jalan pun selesa sebab kain dia memeri. Saya ada survey jugak yang lain tapi kain dia macam tegang . Saya badan besar kak. Tu yang bila akak kata ada saiz besar sampai 6XL terus saya nak. Paling besar saya jumpa pun sebelum ni saiz 3XL .Saya tak muat kak. Masa kat Sydney hari tu, saya jaket , glove semua tertinggal sebab pasal visa tu. Masa kat kawasan tempat tinggi tu kawan-kawan saya tanya kau tak sejuk ke sebab saya pakai baju lengan panjang je. Tu saya tunjuk saya pakai baju sejuk akak tu kat dalam. Suhu masa tu 10 celcius saya rileks je kak sebab baju tu dah cukup panas kat badan saya.Lepas ni saya nak beli untuk anak saya pulak.”

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

Betul ke Baju Ni Ada Kualiti ? Entah- Entah Bila Pakai Cepat Koyak 

Saya tak naklah orang kata masuk bakul angkat sendiri. Jangan percaya cakap saya sebab saya mungkin nak suruh anda beli je baju ni.

 

Tapi kalau orang lain yang cakap agak-agak anda percaya tak ?

 

Puan Noor Hafirdaus
Bercuti Di Kashmir  pada suhu anggaran 16 celcius

Material Sangat Berkualiti Tinggi

“Material baju sejuk sangat berkualiti tinggi dan saya agak terkejut dengan harganya sebab selalunya harga sebegitu  selalu di jual di kedai-kedai dengan kualiti yang rendah  tetapi ini walaupun dengan harga yang murah dapat memiliki baju musim sejuk dengan kualiti jauh lebih tinggi jika di bandingkan dengan jenama – jenama yang di kenali di pasaran”

 

Puan Idayu
( Bercuti Di Perth  Pada Suhu 15 celcius )

Kain baju sejuk tak tebal tapi boleh buat rasa warm sepanjang hari

“Kain baju sejuk ringan dan selesa. Material lembut boleh buat tidur memang sesuai untuk musim sejuk. Kain tak tebal tapi boleh buat kita rasa warm sepanjang hari. Lepas ni ada trip ke Turki dan Japan memang akan jadi baju sejuk wajib bawa.”

 

Cik Diyana Azmi
Bercuti Di Perth Ketika Suhu turun 0 Celcius 

Memang fit dengan badan saya

” Baju sejuk tu okay sangat. Memang fit dengan badan saya jadi udara sejuk dari luar memang tak dapat masuk. Saya ada dua baju sejuk, satu yang Puan Rahimah berikan secara percuma satu lagi yang saya beli sendiri tetapi merupakan produk puan juga. Cuma beza antara dua baju sejuk tersebut adalah jenis kain. Saya lebih selesa dengan baju sejuk yang puan berikan secara percuma kerana kulit saya agak sensitif, tetapi tak ada berlaku sebarang masalah pada kulit saya bila memakai baju sejuk tersebut”

 

Cik Nor Hanani Subri
( Bercuti Di Perth  Pada Suhu Antara 12 – 17 celcius )

SevenMaker Inc

” Memang sangat-sangat membantu. Masa kat Perth walaupun takderlah sampai bersalji tapi at least kenalah berbaju sejuk juga. terutamanya kalau pergi kawasan tepi laut. Angin sangat kuat dan sejuk. Kebanyakan hari suhu boleh mencecah dari 12 ke 17 celcius  dan pada hari biasa  jika saya jalan-jalan saja  di bandar, saya tak perlu pakai baju sejuk , hanya baju dan baju sejuk saja sudah mencukupi. Kainnya tak berat dan selesa di pakai . Semasa di sana saya juga ada pakai inner jersey yang lain,  dan kalau nak di bandingkan kain baju sejuk perempuan ni lebih tebal dan mengurangkan rasa sejuk .”

 

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan cara pemakaian pengguna.

 

Okaylah  Saya Nak , Tapi Macam Mana Nak Tentukan Saiz?

 

Baju sejuk perempuan ni fabriknya memeri macam kain korean lycra yang orang pakai tudung tu.  Tapi kat dalam rupanya macam sweater baju panas tau !

 

Saiz baju sejuk ini memang besar cuma cutting baju ni kecik macam korean size. Jangan pulak terkejut kalau saya rekemen saiz XL kalau biasa anda pakai baju saiz S sebab itulah saiz paling ideal untuk frame badan orang Malaysia.

 

Jadi rujuk jadual di bawah ni untuk pilih saiz yang saya cadangkan.

 

Saiz Biasa Baju Anda Anggaran Berat Saiz Cadangan Untuk Anda
S  –  M 40 kg  – 50 kg XL 
M – L 50 kg – 60 kg 2XL
L – XL 60 kg -70 kg 3XL
XL – 2XL 70 kg – 80 kg 4XL
2XL – 3XL 80 kg – 90 kg 5XL
3XL – 4XL 90 kg – 100 kg 6XL

 

Tak Sabar Nak Dapatkan Baju Sejuk Ni Sekarang?

 

Ada 2 cara nak dapatkan baju sejuk ini dengan harga promo RM 139

( Nota : Tawaran harga RM 129 sudah tamat. Harga akan terus di naikkan sebaik promo RM 139 habis )

 

Cara 1: Klik pada link di bawah dan buat tempahan melalui laman web kami ( paling senang )

Klik sini –>  http://bajusejuk.com/tempahan/

atau

Cara 2: Terus whatsapp kod ” SEJUK ADW  ” ke 0111 – 872 -9342
Saya akan bantu mudahkan urusan tempahan anda.

 

Nak diskaun ? Oops..tak ada potong-potong harga lagi . Harga sepasang baju musim sejuk termasuk poslaju ni dah cukup murah dan mampu anda miliki.

 

Tapi ini yang saya boleh bagi untuk 50     19 pelanggan pertama yang nak grab baju sejuk ni sekarang …

 

OFFER #1  -Sarung Tangan Touch Screen Berharga RM 27.90  

Biasa bila masa musim sejuk nak ambik gambar memang payah. Nak ambik gambar je kena bukak sarung tangan . Dah la sejuk beku nak bukak sarung tangan lagi. Seksa tau ?? Ha dengan sarung tangan touch screen ni tak ada masalah dah . Pakai macam biasa dan snap gambar dengan smarphone anda tu. Bestkan ? Tapi warna random ikut stok yang ada. Habis stok ni saya tarik balik offer.

 

 

 

Tawaran Sebegini Memang Jarang Ada

 

Sebenarnya anda boleh saja pergi ke restoran kegemaran anda dan belanjakan wang RM 139 ini dengan memesan makanan kegemaran anda  . Namun nilai pelaburan sebanyak RM 139 ini bukanlah terlalu tinggi jika di bandingkan dengan nilai keselesaan ketika bercuti di musim sejuk dengan memakai baju sejuk yang betul.

Saya telah pun terangkan kepada anda apa akibat jika anda tidak memakai baju musim sejuk yang betul . Saya juga telah nyatakan apa kelebihan baju sejuk wanita ini semasa percutian anda nanti. Dengan jaminan 100% pemulangan wang saya berikan , tidakkah anda fikir anda tawaran saya ini sangat-sangat sukar di tolak ?

Fikir-fikirkan…..

Terpulang kepada anda samada mahu mendapatkan baju sejuk sahaja atau merebut tawaran yang saya berikan tadi.

Oleh itu sementara stoknya masih ada dan sementara saya masih lagi membuka tawaran ini anda perlu bertindak segera.

Jangan sampai bila anda klik lagi sekali tawaran saya telah pun di tutup. Bertindak pantas, klik butang tempahan dan terus lakukan tempahan anda.

 

Ada soalan? Atau anda perlukan bantuan?

Hubungi kami di talian 0111 – 872 – 9342  sekarang dan saya akan berusaha bantu anda buat keputusan terbaik. Boleh CALL , SMS , WHATSAPP atau email admin@bajusejuk.com

Yang Benar,

RAHIMAH - FOUNDER BAJUSEJUK.COM

Rahimah Majid
Penggemar Winter Travel @ Usahawan Pakaian Musim Sejuk

PS : Nak pergi bercuti musim sejuk mesti buat persediaan yang rapi supaya kita selesa dan enjoy semasa di sana.

PPS : Baju sejuk wanita  selesa di pakai dengan harga yang anda mampu milik.

PPPS : Tempah segera untuk dapat offer offer menarik dari saya.

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini